Försäkring husvagn

För många är husvagnen ett andra hem under sommaren och semestern, och eftersom husvagnen inte täcks av en vanlig bilförsäkring är det därför viktigt att se över om man behöver en extra försäkring. Husvagn klassas inte som ett fordon utan som en vagn därav krävs en ytterligare försäkring för husvagn, många försäkringsbolag som Assistansbolaget erbjuder olika sorters husvagnsförsäkringar.

Vad innehåller en försäkring för husvagn?

En husvagnsförsäkring består ofta av en vägassistansförsäkring som är specialanpassad för din husvagn. När du tecknar en försäkring för husvagn och vill hitta den bästa vägassistansförsäkringen finns det några tjänster som alltid bör ingå:

  • Reparation på plats
  • Kollision
  • Brand
  • Stöld
  • Hotell
  • Punktering
  • Bärgning
  • Ersättning av nycklar
  • Låg eller gratis självrisk

Om din vägassistansförsäkring innehåller alla dessa punkter kan du känna dig trygg i att den täcker de vanligaste och mest omfattande problemen. En försäkring på husvagn kan även innehålla olika sorter av semesteravbrott där du kan få ersättning om husvagnen går sönder och stoppar dig från att resa i väg under din semester. Ersättningen kan variera mellan försäkringsbolagen och det förutsätter att skadan på husvagnen är ersättningsbar för att denna typ av ersättning beviljas.

Det finns många försäkringsbolag att välja mellan, så när du tecknar en försäkring för husvagn rekommenderar vi att du ser över vilket bolag som passar bäst för dig. Det är vanligt att du behöver ha både bil- och husvagnsförsäkring hos samma försäkringsbolag för att få ersättning vid semesteravbrott. WaterCircles husvagnsförsäkring ersätter dig med 300 kr/dygn i upp till 25 dagar vid tvingad avbruten resa. En mer omfattande husvagnsförsäkring kan även innehålla en vagnskadeförsäkring like en helförsäkring. Du kan även läsa på om vad som gäller vid vinterförvaring om du har planer att ställa undan din husvagn under vinterhalvåret.

Om jag får punktering gäller min husvagnsförsäkring?

Det enkla svaret är ja då majoriteten av alla husvagnsförsäkringar innehåller punktering och reparation på plats i sitt utbud. Det som kan vara bra att veta är att vissa husvagnsförsäkringar enbart hjälper till med punktering på plats om det inte finns möjlighet att bärga husvagnen till en verkstad.

Billigare pris på din husvagnsförsäkring

Priset är en viktig aspekt när du ska välja försäkring. Husvagn och husbil kvar vara dyra i driften eftersom de väger betydligt mer än om du bara kör en bil. Därför letar många efter en försäkring för husvagn med ett lågt pris. För att få den bästa vägassistansförsäkringen till ett billigt pris måste du först fastställa vilka tjänster som är viktigast för dig. Du kan ofta hitta husvagnsförsäkringar med ett pris under 500 kr/år vilket många tycker är ett rimligt pris.

Andra sätt du kan sänka priset på din husvagnsförsäkring är att se vilka aktörer som erbjuder samlingsrabatter. Genom att samla dina försäkringar hos ett försäkringsbolag kan du ibland sänka kostnaderna med cirka 10% med hjälp av samlingsrabatter.