Förtält – Husbil

Ett av det mest prioriterade inköpen för husbilsägare är ett förtält till husbil. Med ett förtält får du mer plats att röra dig på. Förtältet ger dig möjlighet att utöka husbilen med ytterligare ett rum och utrymme kan man aldrig få för mycket av på resande fot. Självklart är förtält för husbil enkla att sätta upp. Det gör att du inte går miste av den frihetskänsla som gör att du bara kan dra iväg när du känner för det.

Två typer av förtält till husbil

Det finns förtält för alla behov. På marknaden hittar du två huvudtyper av förtält. Välj det tält som passar bäst beroende på vad du vill få ut av tältet och vilka behov du har.

1

Fristående förtält - Husbil

Ett fristående förtält passar husbilsägare som gärna spenderar mycket av tiden ståendes på olika campingar. Eftersom tältet är fristående kan du dra iväg med husbilen när du vill utan att tänka på tältet. Det står där det står, helt enkelt. För dig som föredrar att vara spontan och åka ut på många dagsutflykter är detta det smidigaste alternativet. Dessa tält kan stängas igen helt när det är dags att åka på utflykt. Nackdelen med dessa tält är att det kan finnas en oro hos husbilsägare att åka iväg och lämna sitt tält. Det gäller framförallt om det finns utemöbler och andra saker av värde i tältet. På campingar brukar det inte vara något problem att be grannen hålla lite uppsikt, men för oroliga lagda personer kan det gnaga lite.

2

Fasta tält - Husbil

Många väljer att köpa ett fast tält som är uppblåsbart. De största fördelarna med uppblåsbara tält är att det väger lite och tar minimalt med plats. En annan stor fördel med lufttältet är att det är enkelt att båda sätta upp och ta ner. Tälten kommer med ett munstycke som sköter uppblåsningen. Fasta tält kopplas samman med husbilens överkant och passar bra för dig som oftast vill stanna ett par nätter på samma plats. Dessa tält finns i olika mått så fundera på vilka behov du har när det kommer till förtält. Det som kan skilja är till exempel om tältet ska ha full ståhöjd eller om båda sidor av tältet ska ha dörrar.

Här kan du köpa förtält till husbil

Det bästa är att kolla runt efter passande alternativ hos en återförsäljare som erbjuder flera olika förtält till husbil. Taltvarlden.se har husbil-förtält i olika storlekar och prisklasser. De har ett stort utbud av både fristående förtält och lufttält. Har du frågor hjälper Tältvärlden dig att guida dig rätt utifrån dina behov. De har tält för husbil från alla marknadsledande varumärken i lager. Här hittar du exempelvis Wera, Ventura, Svenska Tält och Wigo i sortimentet.