Hyra husvagn eller köpa husvagn – Stockholm

Det finns många alternativ för dig som vill hyra husvagn. Stockholm har många privatpersoner och företag som låter dig hyra husvagn billigt. Att hyra husvagnar har många fördelar. Med husvagn kan dyra hotellkostnader undvikas och det finns även möjlighet att laga mat i husvagnar. Om du hyr en husvagnen slipper du hålla på med underhåll och service under året, vilket sparar dig mycket id. Är du ute efter att köpa husvagn i Stockholm listar vi tre återförsäljare längst ned i artikeln. Många tilltalas av känslan att äga sin egen husvagn.

Här kan du hyra husvagn i Stockholm billigt

I Stockholmsområdet finns det stora möjligheter att göra ett bra klipp på billiga husvagnar att hyra. Självklart är husvagnen kontrollerad och fräsch när du hämtar upp den. Nedan kommer förslag hemsidor där du kan hitta en hyr-husvagn i Stockholm.

1

Blocket.se

På Blocket finns det många annonser ute som gäller hyra av husvagn. I och med att Blocket används av så många i Sverige finns det också många erbjudanden att välja bland. Det vanligaste på Blocket är att husvagnarna hyrs ut per vecka. Det gäller att vara ute i god tid för att säkra upp de populäraste veckorna på sommaren under industrisemestern. Här finns det både stora husvagnar som passar perfekt för hela familjen, och lite mindre modeller som passar bra för par. Bekvämligheterna i husvagnarna som uthyres varierar, men annonserna ger dig oftast mycket information och tar upp alla specifikationer.

2

Hygglo.se

På denna sajt hyr privatpersoner ut sina husvagnar som inte används för tillfället. Husvagnarna hyrs direkt av husvagnens ägare och det gör att priset kan pressas ner rejält. Storleken på husvagnarna varierar och priset likaså, beroende på om det är hög- eller lågsäsong. Ju längre period du hyr husvagnen, desto förmånligare dagspris. Fundera ut vilka datum som är aktuella och få prisförslag i kalendern när du klickat in på en annons. Priset för att hyra husvagn brukar starta på 400 kr/dag för att jobba sig uppåt till 1500 kr/dag.

3

Housecar.se

På Housecar finns det många husvagnar att hyra runtom i landet och störst utbud finns det i Stockholm. Inne på varje husvagnsannons på Housecar finns det utförlig information om både husvagnen i sig och vilka regler som gäller kring uthyrningen. Här kan du också läsa mer om vilken försäkring som ingår (eller inte ingår) och se prisuppgifter, både under högsäsong och lågsäsong. Att få all denna information presenterad för sig på en gång underlättar bokningsprocessen, då du inte behöver dubbelkolla och höra av dig till uthyraren så fort det uppstår en fråga.

Bedöm helhetsbilden

När du hittat en husvagns-uthyrare är det viktigt att lyssna på magkänslan om det känns rätt. Det gäller framförallt i de fall där du hyr från en privatperson. Lägg ner lite tid på research och läs omdömen från tidigare kunder. Säkerställ också att husvagnen är försäkrad. Hos vissa uthyrare ingår det, medan det inte ingår hos andra aktörer. I de fall får du kolla vad din egen försäkring täcker.

Sist men inte minst är det bra att grundligt gå igenom husvagnen med uthyraren. Du kan också ta kort på saker som är sönder eller inte fungerar. På så sätt har du ryggen fri om det skulle uppstå några tveksamheter vid senare tillfälle. De allra flesta uthyrare är pålitliga och säkra, men ta för vana att ändå göra vissa kontrollsteg.

Köpa husvagn i Stockholm

Om du sitter är i valet och kvalet om att hyra husvagn eller köpa dig en egen husvagn kan du kolla runt hos återförsäljare vad en husvagn går på. Nedan följer tre husvagns-återförsäljare i Stockholm med omnejd.

1

Tumbo Husvagnar och husbilar

Tumbo är en välkänd återförsäljare av husvagnar och ligger längs med E20 mellan Eskilstuna och Västerås. Här kan du både köpa, hyra, sälja eller byta husvagn på ett tryggt sätt. Är du ute efter en pålitlig återförsäljare behöver du inte leta längre. Tumbo har varit i branschen sedan 1960-talet och kan sin sak.

2

Lindströms husbilar och husvagnar

Hos familjeföretaget Lindströms i Enköping hittar du både nya och begagnade husvagnar till salu. De kan hjälpa dig med dina funderingar kring husvagnar. Husvagnarna finns i alla prisklasser, från de exklusivaste premiummodellerna till bra standard-husvagnar i budgetklassen.

3

Caravan i Eskilstuna AB

Familjeföretaget Caravan i Eskilstuna har funnits i branschen sedan 1969 och har alltid cirka 150 nya och begagnade husvagnar och husbilar i lager. De har en fullserviceanläggning på 3500 kvm och är en auktoriserad återförsäljare för KABE och Adria. Hos Caravan är personalen är kunnig och priserna förmånliga.