Aluminiumlådor
– transport och förvaring

Med en väl vald aluminiumlåda kan du få en hållbar lösning för förvaring eller transport. Det kan röra sig om att du har verktyg du behöver ha med dig i jobbet, maskiner som behöver förvaras tryggt, eller ett förråd fyllt av småsaker som skulle behöva sorteras. På denna sida tipsar vi om var du kan köpa stabila lådor för transport och förvaring, som exempelvis aluminiumlådor. På bland annat zarges.se hittar du låda i aluminium som är lätta och slittåliga lådor, och lådor i plåt som kan bidra till att ge rätt känsla i din inredning samt militär förvaringslåda som tål de flesta sorters påfrestningar. Stapelbara lådor är i stort sett alltid ett bra alternativ. Tänk på att välja lådor med handtag för att underlätta vid transport, och se till att du får lådor som går att låsa när du behöver ett extra skydd.

Varför förvara i aluminiumlåda?

  • Smidigt sätt att transportera otympliga och ömtåliga saker
  • Hållbar lösning av förvaring i aluminiumlåda
  • Vattentätt och klarar av olika klimat
  • Är oftast stapelbara lådor och tar inte mycket plats i trångt utrymme

Hitta återförsäljare av aluminiumlådor

Om du är ute efter stabil förvaringslåda i aluminium kan Zarges hjälpa dig. De har ett brett utbud av förvaringslåda i aluminium. De är marknadsledande med lösningar inom transport, förpackning och förvaring med att använda lättmetall i sina produkter. Vill du ha högkvalitativa aluminiumlådor som du kan använda till flera användningsområden bör du kolla in Zarges utbud.

När du behöver låda i aluminium som är anpassad för industri kan Vitrea vara rätt företag för dig. De säljer industriprodukter som lådor och skåp i aluminium. De har alltifrån stapelbara, låsbara och vattentäta lådor som kan passa för bland annat transport och verktyg. De har dessutom olika färger om man vill frångå den klassiska silvriga, och även flera storlekar.

På Denios kan du främst hitta kemikalieförvaring av olika slag men ett bra sätt att transportera kemikalier är i lådor av aluminium. De har mängder med varianter av lådor som är stapelbara, med hjul och i olika volymenheter. Du kan handla smidigt via deras hemsida med relativt korta leveranstider. Kolla in Denios utbud av plåtlådor.

Gerdmans säljer främst produkter för arbetsplatser men har även förvaringslösningar som kan passa privatpersoner. De har bland annat lådor i aluminium i olika storlekar som kan staplas och är smidiga för en säker transport. Deras robusta transportlådor klarar av tuffa miljöer och finns i flera mått. På Gerdmans kan du beställa smidigt med fri frakt.

Olika typer av aluminiumlåda

Det finns mängder med olika varianter av aluminiumlåda som är bra för olika tillfällen. Vi listar nedan några populära varianter och vanliga användningsområden.

Bild fran zarges.com

Förvaringslåda aluminium

Aluminium är en lättmetall som kanske framför allt förknippas med läsk- och ölburkar, men materialet kan användas till mycket mer än så. En låda i aluminium väger inte särskilt mycket, vilket gör att den blir lätt att bära. Ska du förvara eller flytta något tungt kan det vara viktigt att själva lådan inte väger särskilt mycket, eftersom den sammanlagda tyngden då kan bli ett problem.

Med en förvaringslåda i aluminium kan du få ett bra utrymme för skrymmande eller tunga saker, som till exempel verktyg eller maskiner. Lådorna är stabila men väger inte särskilt mycket, så de är lätta att flytta på. Lådorna finns i olika storlekar, så du kan välja en förvaringslåda i en storlek som anpassas både efter det du vill ha i den och efter det utrymme där den ska stå.

Många av lådorna är låsbara, antingen genom att det finns ett inbyggt lås eller att det går att komplettera dem med hänglås.

Bild fran zarges.com

Militär förvaringslåda

Att välja en militär förvaringslåda innebär att du väljer en låda med mycket stor hållbarhet. Allt militärt material är gjort för att klara de förhållanden som finns under ett krig, så en militär förvaringslåda tål transporter, kan hålla fukt och regn ute, och är också på andra sätt väldigt funktionell och tålig. Lådorna är lätta att stapla och transportera. Beroende på vad du ska förvara i lådan kan du välja om det passar bäst med en låda i plast eller metall, och vilken storlek du ska ha. En militär förvaringslåda kan passa till exempel om du vill förvara verktyg eller mindre trädgårdsmaskiner.

En militär låda kan se ut på olika sätt och vara gjord av olika material, beroende på vad lådan är skapad för. Det finns lådor i plast, trä och metall och i olika storlekar. De kan vara gjorda för att transportera vapen, ammunition, verktyg eller annat som kan behövas i en militär verksamhet. Även till exempel kläder, kängor, mat och liknande kan behöva lådor för förvaring eller förflyttning. Det gemensamma för olika slag av militärlådor är att de är hållbara och tål mycket slitage. Ofta har de en militärgrön färg, men de kan också ha en annan mörk färg, som svart eller grå.

Bild fran ikh.se

Transportlåda aluminium

En transportlåda i aluminium passar bra för transport. Materialet är hållbart och starkt samtidigt som det inte väger särskilt mycket. Det gör att en transportlåda i aluminium blir ett praktiskt alternativ som är lätt att hantera. Det finns lådor i olika storlekar och det kan ha olika slags utseende. En del har en mer slät aluminiumyta medan andra har en yta av räfflad aluminium. De räfflade brukar vara gjorda i extra tjock aluminium och vara mer stabila, robusta och ha extra bra skydd mot korrosion. Det är även möjligt att välja en transportlåda på hjul, vilket kan vara smidigt om du ska förflytta tyngre saker.

.

Stapelbara lådor

Funderar du på vad du ska välja för slags lådor till förvaring eller transport? Det finns lådor i många olika material, och alla har sina fördelar. Vilken som passar bäst beror mycket på vad du egentligen ska ha i den. Oavsett vad du behöver för storlek på lådorna kan det vara en bra idé att välja stapelbara lådor. Då kan du lättare transportera flera tillsammans, och även vid förvaring underlättar det om de är stapelbara. Köper du in lådor för en specifik transport kan du lättare hitta ett nytt användningsområde efteråt om du valt stapelbara lådor, eftersom de är så smidiga att till exempel använda i ett förråd.

De flesta varianterna är plåtlåda med lock, som är grunden till att de passar bra till att stapla på varandra. Det är en förutsättning att det är en säker förvaring om plåtlådan har ett lock. Utöver att de är stapelbara lådor och är plåtlåda med lock är det bra att tänka på att ha handtag med för smidig transport.