Husbilar till salu

Med husbil är hemmet alltid med oavsett vart husbilen tar dig. Alla möjliga bekvämligheter finns i bilen och möjligheterna är stora för spontanitet. Husbilar till salu finns det gott om – frågan är vilken modell som passar dina behov bäst? Och om det ska vara en ny husbil eller begagnad husbil? Med husbil upptäcker du många nya platser och livet blir ett äventyr.

Köpa husbil – populära tillverkare

En husbil är både ett hem och ett transportmedel. Det ställer höga krav på funktionalitet och materialval som håller över tid. Här kommer två husbil-tillverkare som fått till helheten.

1

Knaus husbil

Knaus motto är att resan ska vara målet och det kan alla deras trogna användare skriva under på. Knaus har husbilar i alla tänkbara alternativ. Modellerna kännetecknas av hög kvalitet, läcker design och moderna innovationer. I över 60 år har den tyska tillverkaren utvecklat och förfinat sina modeller. Knaus är tysk hantverkstradition när den är som bäst.

2

Weinsberg husbil

Weinsberg har riktat in sig på en ung målgrupp som älskar deras husbilar. Husbilarna kännetecknas av ledorden enkelt, klokt och smart och finns som campingbil, halvintegrerad och alkov. Weinsberg har moderna husbilar till mycket attraktiva priser. Här får du väldigt mycket husbil för pengarna, tack vare gedigna materialval och genomtänkta detaljer.

Köpa husbil privat – 5 sajter att hålla koll på

För dig som inte vill gå via en återförsäljare när du köper husbil finns det möjlighet att göra köpet ”på egen hand” via annonssajter på nätet. Ha i åtanke att privata köp ställer högre krav på dig som köpare att kontrollera att allt är som det ska och fungerar på husbilen.

Vilken husbil passar dig?

När du ska köpa en ny eller begagnad husbil är det bra att tänka igenom några saker innan du börjar letandet. Att tidigt i processen ha klart för sig vilka behov och krav man har på husbilen ökar chansen till ett lyckat köp i slutändan.

1

Checklista och budget

Den kanske viktigaste punkten är att analysera din situation och ekonomi. Bestäm hur många sovplatser husbilen ska ha, vilka nödvändiga specifikationer du anser vara ett måste och ett ungefärligt prisspann. Det gör att du kan börja leta och jämföra husbilar på din nivå med en gång. Ju mer specificerade krav som skrivs ned, desto kortare startsträcka.

2

Storlek

Många vill att husbilen ska vara lätt och smidig samtidigt som alla bekvämligheter ska rymmas i den. Fundera på var du står i denna fråga. Är det värt att gå upp en storlek för att få mer bältade platser och förvaringsutrymme? Eller är det viktigare med en kort husbil som är enkel att parkera och är billigare på färjor? Behovet styr vilken storlek husbilen ska ha.

3

Känn in och provkör

Denna punkt syftar till magkänslan. Det finns så mycket information på nätet att läsa att det är lätt att snurra bort sig. Husbilen ska kännas rätt. Var uppmärksam på känslan du får när du kliver in i en husbil för första gången och provkör alltid fordonet. Bockar husbilen av alla specifikationer på checklistan och känns körningen behaglig? Då är du något på spåren.

Fler artiklar