Husvagnar till salu

Det finns många återförsäljare som erbjuder husvagnar till salu i och med internets framfart. För att få den där personliga servicen som är så viktigt när det kommer till husvagnsköp rekommenderas det ändå att anlita en återförsäljare som varit i branschen länge och kan den utan och innan. På så sätt får du personligt anpassade råd utifrån dina specifika behov.

Köpa husvagn – 4 populära husvagn-tillverkare

De populäraste husvagnstillverkarna har olika kännetecken. Läs igenom tillverkarnas olika inriktningar och kom fram till ett varumärke som kan passa din situation. Glöm inte av att teckna en husvagnsförsäkring när du valt vilken husvagn du ska köpa. Det är lätt att tänka att det endast är ett ekipage till en bil och inte ett hem på hjul som har ett stort värde och då är en försäkring på din husvagn av stor vikt.

1

Adria husvagn

Det finns många skäl till att Adrias husvagnar är populära. Den eleganta designen och stilen på husvagnarna ger ett bra första-intryck. Utseendet backas sedan upp av en sällan skådad premiumkvalitet, som gör att du känner dig hemma vart du än är på väg. Adria återkommer varje år med nya planlösningar och detaljerade förbättringar som lockar nya kunder.

2

Knaus husvagn

Knaus har funnits i över 60 år och mottot har varit detsamma: att skapa oförglömliga semesterögonblick. Företaget lägger stort krut på sin tyska hantverkstradition som innebär toppmodern teknik och stabil konstruktion. Knaus sätter stort värde i att regelbundet samla in sina användares önskemål för att förfina sina semesterfordon till yttersta perfektion.

3

Weinsberg husvagn

Weinsberg är husvagnstillverkaren som riktar sig till unga husvagnsintressenter som vill ut på vägarna. Ledorden är enkelt, klokt och smart och denna grundfilosofi har resulterat i kompletta husvagnar med väldigt attraktiva priser. Weinsberg gör enkla och stabila husvagnar med riktigt fin kvalitet. Här får kunden mycket husvagn för pengarna.

4

Tabbert husvagn

Tabbert är en tysk husvagnstillverkare som kännetecknas av sitt outtröttliga arbete med att skapa husvagnar med allra bästa kvalitet. I över 50 år har Tabbert strävat efter perfektion vad gäller material, form och funktion. Denna husvagnstillverkare är krävande och släpper bara fram modeller som motsvarar deras höga förväntningar. En sann premiumtillverkare.

Ny husvagn – Här finns alla fyra varumärken

Med en ny husvagn kan du åka på semester vart du vill, precis när det passar dig. Ta del av friheten att ge dig ut på vägarna för att uppleva de platser du alltid drömt om. Dessutom i ett nytt och fräscht fordon. Det är viktigt att skaffa sig en bra helhetsbild över marknaden innan det är dags att klippa till. Du kan bland annat hitta ny husvagn hos Fri-Bo som besitter ett lager med alla de husvagnstillverkare som nämndes i vår sammanställning. Ta del av ett stort utbud och den breda kunskap som finns hos Fri-bo. De har verkat i husvagnsbranschen i över 40 år så här kan du räkna med personlig service utifrån din specifika situation.

Begagnad husvagn – anlita en trygg säljare

Ansvaret på köparen är stort när det kommer till att köpa begagnade husvagnar. Köp begagnad husvagn hos Fri-Bo som hjälper dig med sin expertis och underlättar köpeprocessen för dig. Det tar fram husvagnar som matchar dina behov och önskemål. Den stora fördelen med att köpa begagnad husvagn via Fri-bo är att de noggrant kontrollerar varje husvagn de säljer. På så sätt kan du dels ta del av alla fördelar begagnade husvagnar har och göra riktiga klipp, samtidigt som den osäkerhet som kan omgärda begagnade fordon är som bortblåst. Detta eftersom du vet att husvagnen är kontrollerad av en återförsäljare med över 40 års erfarenhet av husvagnsbranschen.

Köpa husvagn privat – 5 sajter att kolla in

För dig som kan tänka dig att göra husvagnsköpet på egen hand och inte gå via en firma finns det några sidor att hålla koll på. Nedan listas fem sidor att utforska där du får en överblick över den begagnade husvagnsmarknaden:

Vilken husvagn passar dig?

Om du går i tankarna att uppgradera, eller skaffa en ny, husvagn finns det några frågor som är bra att tänka igenom. Oavsett om du gör köpet via en återförsäljare eller privat är dessa frågor aktuella.

1

Budget och priolista

I en köpprocess finns det mycket som lockar. Det kan kännas skönt att ha gjort en ungefärlig budget innan du börjar jämföra olika husvagnar. Då vet du vilket kostnadsspann du kan lägga dig i och kan rikta in dig på rätt segment från början. En genomarbetad priolista på saker som husvagnen ska vara utrustad med hjälper också till att hitta rätt från start.

2

Körkort och bil påverkar

Körkortet styr vilken husvagn som är aktuell. Faktorer som påverkar detta är när ditt körkort är utfärdat och hur mycket din bil och husvagn väger. Msverige.se har gjort en körkortssammanställning för husvagn som är bra att läsa igenom. Räkna ut hur mycket din bil och husvagn kommer väga tillsammans i Transportstyrelsens släpvagnskalkylator.

3

Planlösning och boyta

Både planlösningen och boytan kan variera mycket i en husvagn. Här gäller det att fundera över hur många personer som ska åka med. I husvagnar finns oftast minst två bäddar men det finns modeller med upp till åtta bäddar. Här är frågan om husvagnen ska vara liten och smidig eller om det är värt att gå upp i storlek, för att ta med släkt och vänner på resorna.